2015 J.G. van der Stok, Apeldoorn
Leerlingen spelen: Menno (34)
"Al een tijd leek het me leuk om piano te kunnen spelen, maar ik kon nog geen noot lezen en had nul verstand van muziek spelen. Als ik hier niets mee deed wist ik dat ik dezelfde gedachte over een aantal jaar nog zou hebben, dus ik wilde beginnen met pianospelen. Nadat ik een piano gekocht heb ben ik begonnen met pianoles bij John. Al snel kon ik noten lezen en diverse stukken uit een pianoboek spelen. De lessen van John ervaar ik positief, omdat het ontwikkeltempo afgestemd wordt op de persoon. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng. Ik ben tevreden over de voortgang van de afgelopen jaren en wil dit graag doorzetten. Voordat je een piano echt goed kan bespelen ben je jaren verder, waarbij de lessen van John effectief en praktisch zijn in het leerproces." 
Wilde altijd al piano spelen...

Klik op de songtitel om te luisteren.

Menno lest uit de Pianomethode van Hal Leonard voor volwassenen. De boeken worden inclusief 2 CD's geleverd. Beluister hieronder een paar nummers die Menno met de begeleiding van de CD speelt. Naast de pianomethode gebruikt Menno ook Keyboardselections. De begeleiding van deze songs wordt aan de hand van akkoordsymbolen gemaakt. Ook dat is een leuke manier van pianospelen en erg geschikt voor popsongs. De melodielijn lees je en de (akkoord)begeleiding wordt op verschillende manieren uit het hoofd gespeeld.
HL lesboek 1 Piano volwassenen Concertant HL lesboek 1 Piano volwassenen De Nieuwe Wereld Keyboardselections deel 3 Mash
Welkom bij  Muzieklespraktijk John van der Stok Welkom bij  Muzieklespraktijk John van der Stok